Horní menu

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuálně z obce > Kulturní akce v okolí

Kulturní akce v okolí



V pátek 13. července můžete vzít děti do Rychnova nad Kněžnou na LOUTKOVÉ PŘEDSTAVENÍ Kašpárek a princezna. Představení se odehraje na nádvoří Pelclova divadla od 17 hodin, hru Vám zahraje Boučkovo loutkové divadlo z Jaroměře. Vstupné je dobrovolné.

V pátek 13. a v sobotu 14. července můžete navštívit Náchodský zámek, kde se konají VEČERNÍ PROHLÍDKY S ČERNOU PANÍ. Potkáte nejen Černou paní, ale i další strašidla. Prohlídky probíhají od 21 do 23 hodin. Vstupné: plné 120 Kč, snížené 80 Kč, rodinné 360 Kč. Na tyto prohlídky je nutné se objednat předem na tel. 491 426 201, 608 181 921 nebo na e-mailu: objednavky.nachod@josefov.npu.cz.

Ve dnech 14. až 15. července se v archeologickém muzeu v přírodě Villa Nova v Uhřínově pod Deštnou bude od 9 do 17 hodin konat VÍKEND STŘEDOVĚKÝCH TECHNOLOGIÍ. V rámci programu spatříte při práci například kováře, tesaře, výpal keramiky, tkadlenu a mnohé další. Vstupné je 50,- a 30,- Kč.

V sobotu 14. července se v Dobrušce na zahradě za Husovým sborem uskuteční festival alternativního divadla TŘI SOBOTY. V 15 hodin začne výtvarná dílna, součástí doprovodného programu bude i malování na obličej pro děti. V 17 hodin uvede Jakub Folvarčný představení Karlova a Jaromírova pohádka, klasickou pohádku Karla Jaromíra Erbena "Jabloňová panna" zpracovanou velmi netradičním způsobem.

Známá kapela TŘI SESTRY vystoupí na letním parketu v Pohoří v sobotu 14. července. Hosté večera jsou E!E, DOCTOR P.P., DE BILL HEADS. Začátek akce je v 19 hodin. Předprodej vstupenek probíhá v prodejní síti Ticketstream.

Na letním parketu v Pohoří to bude žít i v neděli 15. července, kdy zde vystoupí od 15 hodin dechová hudba VESELKA LADISLAVA KUBEŠE. Hostem programu bude Miloň Čepelka - člen Divadla Járy Cimrmana a rodák z Pohoří. Vstupenky v předprodeji stojí 100,-Kč a můžete je zakoupit v našem informačním centru. Na místě zaplatíte 150,- Kč.

V neděli 15. července je pro Vás opět připraveno DOBRUŠSKÉ LETNÍ MUZICÍROVÁNÍ. Od 18 hodin vystoupí na náměstí F. L. Věka skupina My vám taky ze Základní umělecké školy v Opočně. Koncert se bude konat za každého počasí, občerstvení je zajištěné a vstup je zdarma.