Horní menu

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuálně z obce > Sběr oděvů a textilních materiálů

Sběr oděvů a textilních materiálů



Datum konání:
16.5.2013

Sběr oděvů a textilních materiálů

Ve spolupráci s firmou  DIMATEX CS a s podporou Ministerstva životního prostředí ČR připravuje společnost ODEKO s.r.o. pro naše občany sběr použitých oděvů a textilních materiálů (kat. číslo odpadů 200 110 a 200 111). Tento sběr slouží k další separaci a minimalizaci komunálního odpadu a bude prováděn současně se sběrem nebezpečného odpadu.

Vytříděné oděvy a textilní materiály se recyklují a dále používají jako surovina pro výrobu čisticích hadrů, čisticích plachetek, netkaných textilií, lepenek a dalších. Část ošacení vhodné k dalšímu nošení se v rámci charitativního využití věnuje charitativním organizacím, kde se použije jako pomoc pro sociálně slabé a potřebné v krizových situacích. Podporujeme: Farní charita Beroun, Český Červený kříž Liberec, Oblastní charita Červený Kostelec, Diakonie Broumov, program Sázava 21, Nadace EURONISA, občanské sdružení PROSTOR PRO a další. Tímto sběrem a následnou recyklací všichni přispíváme ke zlepšení životního prostředí.

Chcete-li přispět ke zlepšení životního prostředí, odevzdejte použitý a nepotřebný textil zabalený a zavázaný do igelitových tašek nebo pytlů.

Do sběru patří veškeré nepotřebné ošacení, ložní prádlo, záclony, bytové textilie, ručníky, ubrus, rovněž párovaná nositelná obuv. Do těchto kontejnerů nepatří koberce, matrace, molitan, stany, spací pytle, netextilní materiály, výrazně znečištěné a mokré textilie. Myslete prosím na to, že s tímto materiálem bude při zpracování ručně manipulováno.

Chraňte životní prostředí. Třiďte odpad.

Sběr proběhne 16. května 2013. Více informací bude sděleno na letácích.


Rychlé kontakty:

Telefon: 494 627 134

Email: ou@bolehost.cz

Bank. účet: 1240133309 / 0800

28. 3. Soňa

Zítra: Taťána

Odstávky ČEZ

0138_0046_MVCR_Datovka_banner_na-weby-uradu_300x600.jpg

Hlášení banner

banner

Návštěvnost stránek

303397